= = => [>NF<] WEEKLY STEAM GAME GIVEAWAYS < = = =

Five reasons to avoid Cancer 10 (aka Windows 10)

REPORT THESE GAMES ON STEAM FOR FRAUD OR LEGAL VIOLATION

Belangrijke tips voor de optimale configuratie van ET

User avatar
Droog
Posts: 4
Joined: 07 Jan 2012, 14:35

Belangrijke tips voor de optimale configuratie van ET

#1

Post by Droog » 22 Feb 2012, 12:52

Hier wat belangrijke tips om je kwaliteit te optimaliseren:

1. De belangrijkste instelling voor de grafische kwaliteit in ET is r_picmip. Dit moet je gezet hebben op 0 (beste kwaliteit) in plaats van 1. Ga naar de console en typ /r_picmip om het te controleren. Als dit 1 is, ingodsnaam, typ /r_picmip 0 in de console en doe een videorestart --> /vid_restart. Als je computer geen constante 76 fps aan kan met deze instelling ga dan mijnenveger spelen. Hetzelfde geldt als je AMD/ATI videokaarten gebruikt

2. De tweede meest basale instelling die de graphics erg verbeterd, behalve dat het heel weinig invloed heeft op de prestaties, is anisotropic filtering, wat textuur maakt op een glad oppervlak, zoals de grond, die niet waziger wordt naarmate je verderweg kijkt. Deze instelling moet worden ingesteld via het video drivers control panel. Rechterklik op je bureaublad, selecteer de NVIDIA of de ATI catalyst control panal, ga dan naar de 3D instellinen en zet dit op 16x. Verwar dit niet met anti-aliasing, wat de de meest belastende instelling is voor een GPU. Het NVIDIA control panal heeft al individuele profielen voor de meeste games, ook ET. ATI's control panel wat een .NET installatie nodig heeft om te werking, heeft dat niet.

3. Nog steeds op dit control panel, verzeker dat de vertical sync is ingesteld op forceren, als je een NVIDIA kaart hebt, de (threaded) optimalisatie instelling MOET worden uitgezet voor ET alleen. Laat eht op AUTO staan voor andere games.

4. Om de artillery en explosie rook effecten uit te zetten hoef je alleen maar /cg_wolfparticles 0 (geen /vid_restart nodig). Als je deze effecten aan laat heeft het een groot effect op je FPS en bovendien hindert het je zicht. Om de regen en sneeuw uit te zetten typ je /cg_athmosphericeffects 0

5. In het game menu: klik OPTIONS > VIEW > en zet de twee instellingen ondereen UIT. Blood flash en Blood splatter. Deze particles zouden hier ook kunnen worden gebruikt om het cg_wolfparticles Cvar te managen.

6. Om de vervelende flits uit zetten wanneer je je wapen afvuurt typ je /cg_muzzleflash 0 in je console.

7. Er zijn vier "magische" waarden voor FPS (beelden per seconde). In de Quake 3 grafische engine gebruikt door ET dat je zal helpen om verder te springen en om trick jumps te maken:43, 76, 125 en 333. Zet dit naar de hoogste fps die je computer constant kan laten draaien met /com_maxfps x. De meeste van jullie spelen waarschijnlijk op lelijke 60 hz LCD monitors, dus 76 zal de beste keuze zijn. Als je toevallig op een 120HZ monitor speelt kun je je FPS op 125 instelling. (als je videokaart het aankan). ZET NIET deze waarden naar 333. Je aantal beelden zijn direct gelinkt naar het spel en de mod's netcode. Het instellen van 333 FPS zal je waarschijnlijk heel erg laten laggen, bovendien is het zwaar nutteloos. Het belangrijkste is hier om een constante fps te houden. Als je niet 99,99% van de tijd een constante FPS hebt, moet je naar een lagere waarde gaan.

8. Als laatse maar zeker niet de onbelangrijkste. je MOET je AMD's Cool'N'Quiet of Intel's SpeedStep uitzetten wanneer je wat voor spel dan ook speelt. Op XP, Desktop > Properties > Screensaver > Power (of Control Panel > Power options), Kies altijd aan om het uit te zetten. Je kan het terugdraaien door Minimal Power Management aan te zetten. Op windows 7, start > configuratiescherm > systeem > energiebeheer > Kies Hoge prestaties.

Natuurlijk weet je hoe je commands in de console moet typen, als je naar de console wilt druk je de (~) toets. De toets links van de 1 toets). TOCH?

Nog iets: de instellingen van het spel ingevoerd door commands die je hebt getypt in de console zullen waarschijnlijk verloren gaan als je niet naar de server's mod wisselt voordat je je commands typt. Dat is omdat wanneer je niet eerst naar de mod wisselt, de commamds zullen worden opgeslagen in je etmain (unmodded ET) profiel. Niet in het mod's profiel. Dus eerst, klik op MODS in het game menu, dan dubbelklik op jaymod. En alleen dan typ je de commands. Op de site http://www.portaldosgames.com/nl is een basic autoexec.cfg bestand beschikbaar met al deze instelling al erin. Zorg wel dat je dit bestand opslaat als een .CFG bestand en geen CFG.TXT bestand! Dit bestand kopieer je in je etmain en jaymod, waar je ET hebt geïnstalleerd. Dus, kijk even naar deze post voor meer informatie over de geheugen instellingen:

viewtopic.php?f=16&t=42&p=392#p533

Dit kan niet geëindigd worden zonder te melden dat de mensen die het beste multiplayer FPS spel ooit, wat ze gratis hebben geïntroduceerd ook een complete handleiding voor het spel hebben gemaakt. Deze kan worden gevonden in het handboek waar je ET hebt geïnstalleerd, in de Docs\Help\Manual subdirectory. Je kan ook een kleine verzameling van erg handige documenten over configuratie hier vinden : http://www.noobsforever.net/et/files/et_docs.zip.Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest